Skip to main content

طراحی سقف خانه و آشنایی با انواع سقف کناف و گچ بری

طراحی سقف خانه و آشنایی با انواع سقف کناف و گچ بری
با انواع سقف و سبک های طراحی سقف آشنا شوید

سقف در اصطلاح به سطح بالایی یک اتاق یا یک سازه گفته می شود. در ساختمانهای یک طبقه کاربری اصلی سقف برای محافظت از نور آفتاب، برودت، باران و برف است اما در ساختمانهای چند طبقه علاوه بر این کار نقش جداسازی طبقات از یکدیگر ارا نیز ایفا می نماید. به گونه ای که سقف یک طبقه زمین طبقه بعدی محسوب می‌شود. در مناطق سردسیر ارتفاع از کف تا سقف معمولاً زیاد نیست فضای داخلی راحتتر گرم شود و در مناطق گرمسیر به خاطر جریان داشتن هوا عموماً ارتفاع سقف زیادتر در نظر گرفته می شود.

 

سقف ها همیشه موضوع جالبی در معماری بوده اند. از سقف ها می توان به عنوان یکی از اجزایی نام برد که به وسیله آن ها می توان در طراحی دکوراسیون داخلی منزل تغییرات بس دل نشین را به وجود آورد. یکی از تغییراتی که می توان در دکوراسیون داخلی منزل ایجاد کرد، استفاده از سقف های کاذب با طراحی های خاص و جذاب است. این سقف ها به شما کمک می کنند تا چهره ای نو به دکوراسیون داخلی منزل تان ببخشید و حس و حال کسالت و یکنواختی را از خانه خود دور کنید، سقف های کاذب با طرح های متنوعی که دارند و همچنین قابلیت نور پردازی در آن ها می توانند راه حلی باشند برای شما که می خواهید در زمان کوتاه در دکوراسیون داخلی منزل خود تغییر ایجاد کنید.

 

سقف ها به عنوان بعد پنجم یک خانه تاثیر به سزایی در جلوه بخش بودن دکوراسیون داخلی خانه دارند. برای طراحی سقف ها ایده های بسیاری وجود دارد. اما طراحی سقف خانه های بزرگ کمی مشکل تر است. این سقف ها به دلیل داشتن سطح زیاد نیاز به تکرار یک طرح دارند، پس باید خیلی به این نکته توجه کرد تا طراحی سقف ها لطمه و صدمه ای به دکوراسیون داخلی وارد نیاورد. پس با لوکس آذین همراه باشید تا با هم انواع مختلف سقف را بررسی کرده و ایده های مناسب را  برای طراحی سقف هایی هماهنگ با دکوراسیون داخلی منزل تان معرفی کنیم

 

فرم های مختلف سقف

 

سقف مسطح

 

سقف مسطح در حال حاضر معمول ترین نوع سقف است و به طور کاملا مسطح اجرا می شود. اکثر ساختمان های مسکونی و تجاری-اداری در حال حاضر از این نوع سقف بهره می برند.

 

سقف طاقی شکل

 

به دلایل زیادی معماران و سازندگان از هزاران سال پیش از سقف طاق‌دار استفاده کرده‌اند.در اتاق‌های کوچک‌تر سقف‌های مسطح به‌سادگی و با قیمت ارزان ساخته می شوند، اما در اتاق‌های بزرگ یا مجموعه‌ای از چند اتاق یک سقف مسطح محدودیت‌های زیادی را ایجاد می کند. شاید اصلی ترین دلیل استفاده از سقف طاقی شکل، به دلیل ظریفیت بارگیری بیشتر این نوع سقف نسبت به سقف های مسطح  باشد که بار را بهتر به دیوار ها منتقل کرده و باعث می شود که بتوان فاصله بین دیوارها( که بار سقف را تحمل میکنند) را افزایش داد و در نتیجه فضاهای بزرگتر و زیباتری  را ایجاد نمود.

 

انواع سقف طاقی شکل

 

انواع مختلفی از سیستم‌های طاق‌زنی وجود دارد. ساده‌ترین سیستم طاق‌زنی سیستم‌های خطی دوتایی است. طاق ساده که همانند عدد هشت است و شکلی شبیه شیروانی دارد، و طاق منحنی، که شکلی شبیه نیم‌دایره دارد، در این سیستم مورد استفاده قرار می گیرند تا فضای بین دیوارها را گسترش دهند. هر دوی این روش‌ها بر تقارن مستطیلی اتاق تاکید می کنند و شکلی زیبا در اتاق پدید می آورند.

 

طاق های دوتایی، وقتی دو طاق قوسی در سقف با هم ادغام می شوند

 

طاق‌های دوتایی طاق‌هایی هستند که از ترکیب عمودی دو طاق قوسی به وجود می آیند. برعکس طاق قوسی که به دو دیوار پشتیبان نیاز دارد، طاق دوتایی به چهار گوشه اتاق احتیاج دارد. این طاق‌های زیبا که دارای چهار باریکه هستند و در مرکز هر طاق یک نقطه کانونی می سازند.
وقتی مشغول طراحی سقف یک اتاق هستید، یک طاق دوتایی یک مرکز بصری قدرتمند در فضا ایجاد می کند. باریکه‌ها که از دیوار شروع شده و تا سقف امتداد می یابند فضایی ایجاد می کنند که تمرکز در آن در درون است، حتی وقتی از پنجره‌های سرتاسری در فضا استفاده شود.
اگرچه طاق‌های دوتایی خیلی در طراحی فضاهای مسکونی متداول نیستند، اما ایده بسیار خوبی برای اتاق‌های بسیار بزرگ و یا مجموعه‌ای از چند اتاق هستند و تاثیر زیادی در طراحی یک اتاق از خود به جا می گذارند. نور و کششی که یک طاق دوتایی در فضا ایجاد می کند بیش‌تر شبیه یک پارچه بزرگ است که در سرتاسر اتاق کشیده شده است. تاثیر این طاق‌ها بسیار حیرت‌انگیز است و به طور سنتی از سنگ و دیگر مصالح بنایی ساخته می شوند.

 

طراحی سقف طاقی برای یک روشنایی لذت‌بخش

 

چون طاق‌های دوتایی در فضا به صورت متوالی ساخته می شوند، در طول فضا یک الگوی ریتمیک لذت‌بخش را خلق می کنند.
هر بخش یک طاق دوتایی نیز فضایی را برای ایجاد یک پنجره بزرگ فراهم می کند که باعث روشن‌شدن فضای داخلی می شود.
استفاده از طاق دوتایی هم‌چنین روش بسیار خوبی برای لایه‌لایه‌کردن فضای یک اتاق است.
با ایجاد یک نقطه کانونی قدرتمند و استفاده از دهانه‌های قوسی در هر چهار طرف طاق، می توان یک شاه‌نشین، طاق‌چه، و تورفتگی ایجاد کرد که علاوه‌بر تاثیر بر نقطه کانونی اتاق، فضایی برای استفاده از کناره‌های اتاق فراهم می کند.اگرچه از طاق‌های دوتایی بیش‌تر در معماری سنتی استفاده می شود، اما میتوان آن‌ها را به‌سادگی در خانه‌های معاصر نیز به کار برد. در عکس بالا ترکیب زیبایی از مبلمان و وسایل تزئینی مدرن با طاق‌های دوتایی سنگی را مشاهده می کنید.

 

ایده هایی برای طراحی سقف

 

از گچبری های زیبا برای طراحی سقف ها استفاده کنید

 

استفاده از گچبری هایی با طرح ها و مدل های مختلف اجرایی می تواند یکی از روش های طراحی سقف باشد. این گچبری ها به شما کمک می کند تا در عین سادگی سقفی زیبا داشته باشید. این گچبری ها را می توان در سقف های مسطح و به نسبت کوتاه به کار برد.

 

سقف هایی با طرح های شبکه ای

 

اگر سالن نشیمن خانه شما دارای مساحت زیادی است و به همان نسبت سقف اتاق نیز بسیار وسیع است می توانید از شبکه های چوبی برای تقسیم بندی سقف ها استفاده کنید. به این ترتیب چیدمان مبلمان شما نیز می تواند تحت تاثیر این شبکه ها باشد و شما می توانید جدا سازی فضایی را بدون استفاده از دیوار و فقط با طراحی مناسب سقف ها تجربه کنید. اما باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که چیدمان مبلمان و طراحی سقف ها باید در هماهنگی کامل با یکدیگر باشند. به طور مثال چیدمان مستطیلی مبلمان در زیر سقف کاذب گرد خیلی خوشایند نیست.

 

نمونه دیگری از طراحی مشبک سقف ها

 

اتاق کار و کتابخانه نیز از دیگر فضاهایی هستند که برای آن ها می توان از طرح های مشبک برای سقف استفاده کرد. در این مدل سقف ها می توانید از نورپردازی های حیرت انگیزی استفاده کنید تا بر جذابیت سقف ها افزوده و فضایی دل نشین تر را تجربه کنید.

 

طراحی سقف فضاهای بزرگ به وسیله نورپردازی

 

برای سقف ها می توانید از نورپردازی ها نیز بهره بگیرید. استفاده از نورهای مخفی در سقف های کاذب، چراغ هایی با طراحی های خاص، لوستر هایی هماهنگ با دکوراسیون داخلی خانه تان، همه این ها می توانند در طراحی سقف خانه تان به شما کمک کنند.

 

نورپردازی خلاقانه سقف ها

 

نورپردازی سقف ها روش های مختلفی دارد. برای نورپردازی سقف ها می توان از لوسترهایی با طراحی های خلاقانه و هماهنگ با طراحی دکوراسیون داخلی منزلتان بهره بگیرید این لوسترها کار شما را برای  طراحی  سقف ها آسان تر می کنند.

 

ایجاد اختلاف ارتفاع در سقف ها

 

برای طراحی سقف ها می توانید از ایجاد اختلاف ارتفاع نیز بهره بگیرید. این اختلاف ارتفاع ها می توانند برای تاکید بر برخی عناصر مثل میز غذاخوری مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین نورپردازی این سقف ها که به نوعی سقف کاذب محسوب می شوند ، برجذابیت آن ها اضافه می کند.

 

تغییر رنگ سقف ها

 

گاهی برای طراحی سقف ها باید از رنگ ها بهره گرفت. استفاده از رنگ هایی قدرتمند نظیر سیاه می تواند به شما کمک کند تا فضایی جذاب تر را تجربه کنید. از پالت های مختلف رنگی برای سقف ها استفاده کنید و از نتیجه آن لذت ببرید.

 

از پنجره های سقفی برای طراحی سقف های تان استفاده کنید

 

برای فضاهایی که قابلیت نورگیری زیادی دارند می توانید از وجود پنجره های سقفی بهره بگیرید. این پنجره ها می توانند طراحی سقف شما را تحت تاثیر قرار داده و مانند یک تابلوی نقاشی برای اتاق شما عمل کنند.

 

سقف کاذب هایی از جنس پنجره

 

از پنجره های سقفی می توانید به عنوان سقفی کاذب با نورپردازی طبیعی نیز استفاده کنید.

 

رنگ راهی متفاوت برای تغییر چهره سقف ها

 

اگر در فضاهای داخلی منزلتان از سقف های کاذب استفاده می کنید، می توانید فضای داخلی آن را با استفاده از رنگ یا کاغذ دیواری متفاوت تر از بقیه قسمت ها نشان دهید و بر خلاقانه تر بودن سقف اتاق خود تاکید کنید.

 

انواع اجرای سقف



    • سقف نیازیت

 

    • طاق ضربی

 

    • کامپوزیت

 

    • دال بتنی

 

    • کامپوزیت کرومیت

 

    • تیرچه و بلوک

 

    • سقف L.C.P

 

    • تیرچه و بلوک کرومیت

 

    • متال دک

 

    • یوبوت



 

 

سقف کاذب و انواع آن

 

قسمتی از معماری داخلی است، که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) به‌کار می‌رود. از پیشینه ی این رشته اطلاعات موثقی در دست نیست. معلوم نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کرده‌اند چه‌قدر از کاربردهای مختلف این حرفه آگاهی داشتند، اما سقف کاذب در زمانی کوتاه جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد و حضور آن در ساختمان، دغدغه ی پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین می‌برد.

 

سقف کاذب راهی هوشمندانه برای جدا سازی فضاها

 

سقف های کاذب می توانند بر نقطه خاصی از خانه مانند میز غذاخوری تاکید کنند، و باعث شوند فضا جذاب تر به نظر بیاید، همچنین استفاده از سقف های کاذب به دلیل این که ارتفاع آن ها نسبت به سقف سازه ای ساختمان کمتر است، می تواند حرکت هوشمندانه ای برای جدا سازی فضا از یکدیگر بدون استفاده از دیوارها باشد.

 

نورپردازی، جلوه بخش سقف کاذب خانه شما

 

برای این که سقف های کاذب منزل تان جذاب تر به نظر بیاید می توانید از ترفندهای نورپردازی در آن ها استفاده کنید. برای سقف های کاذب می توانید از نورهای مخفی با رنگ هایی هماهنگ با رنگ دکوراسیون داخلی منزلتان استفاده کنید با این کار می توانید تجربه ای جدید از فضای منزلتان داشته باشید.

 

استفاده از سقف کاذب به عنوان عایق صوتی در فضا

 

از سقف های کاذب استفاده های دیگری نیز می توان کرد، برخی از این سقف های کاذب خاصیت عایق بودن دارند و می توان از آن ها در فضاهایی که میزان سر و صدا درآن ها بسیار بالا است مثل مهد کودک ها و یا سالن های اجتماعات استفاده کرد. همچنین این پنل ها با رنگ های مختلف که دارند قابلیت استفاده در هر فضایی را دارند.

 

سقف کاذب یکنواختی اتاق شما را از بین می برد

 

با استفاده از سقف های کاذب می توانید از یکنواختی فضا بکاهید و آن را تبدیل به فضایی کنید که می توانید ساعت ها در آن وقت بگذرانید. به طور مثال برای اتاق نشیمن خود که رنگ دیوارهای آن سفید و یکنواخت و خسته کننده است می توانید از یک سقف کاذب با طرحهای شلوغ استفاده کنید، این سقف می تواند با کف خانه شما نیز درگیر باشد و با نورپردازی آن می توانید در شب نیز از زیبایی سقف کاذب منحصر به فرد خود استفاده کنید.

 

سقف کاذب هایی برای سرویس بهداشتی شما

 

از سقف های کاذب در فضاهایی مانند حمام و سرویس بهداشتی نیز می توان استفاده کرد. سقف کاذب هایی که برای این فضاها استفاده می شوند عموما دارای جنس ضد آب هستند و در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند. پس با خیال راحت می توانید از آن ها استفاده کنید. این سقف های کاذب حتی می توانند مانند نورگیر های طبیعی نیز در خانه استفاده کرد.

 

سقف کاذب های چوبی و طراحی دکوراسیون داخلی

 

چوب ها به دلیل طبیعی بودنشان، حس و حال خوبی به فضا می دهند. اگر مایل هستید حس دوستانه تر و صمیمانه تری را به فضای داخلی اتاق تان القا کنید می توانید از سقف کاذب هایی از جنس چوب استفاده کنید. سقف های کاذب چوبی طرح های متفاوتی دارند و استفاده از آن ها چهره ای نو به دکوراسیون داخلی اتاقتان می بخشد.

 

انواع سقف کاذب

 

سازه نمایان
سقف مشبک با تایل فلزی
سقف مشبک با تایل گچی
    سقف کاذب یکپارچه
    سازه پنهان
    تایل گچی ساده
    تایل گچی آگوستیک
    سقف کاذب بصورت باکس
    انواع تایلهای گچی
    سقف کاذب بصورت باکس و نورمخفی
    سقف کاذب (pvc)

 

سقف کاذب با رابیتس و اندود

 

این سقف پرکاربردترین نوع سقف کاذب می باشد . رابیتس ورق فولادی مشبکی است که با مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه فرعی متصل می شود . ویژگی مهم رابیتس آن است که اکثر ملات ها به آن می چسبند و ترک برنمی دارند . رابیتس در دو نوع مسطح و برجسته ساخته می شود . نوع مسطح در دهانه های کوچک و نوع برجسته در دهانه های بزرگتر بکار می رود ، برای اندودکاری روی کانال های کولر و تأسیسات نیز از رابیتس استفاده می شود.

 

سقف کاذب آکوستیک

 

آکوستیک نوعی ایزولاسیون صوتی است، که با مصالح مختلف نظیر پارچه چین دار، پلاک های گچی، پلاک های چوبی یا ورقه های مقوایی فشرده سفید رنگ و سوراخدار ساخته شده و در مکان هایی مانند سالنهای سخنرانی، سینما و ... که باید از انعکاس صوت جلوگیری شود استفاده می شود.

 

سقف کاذب آلومینیومی

 

پوشش این نوع سقف کاذب از جنس آلومینیوم است و پشت آنرا معمولا با پشم شیشه پر می کنند. در این نوع سقف کاذب، وسایل اتصال از جنس فولاد گالوانیزه هستند.

 

سقف کاذب چوبی

 

در این نوع سقف ، قبل از اجرای لمبه کوبی ، دور سقف با چهارتراش چوبی مناسب کلاف کشی و تراز  می شود . شبکه اصلی این نوع سقف از فولاد یا چهار تراش و شبکه فرعی آن چوبی است . لمبه های چوبی از جنس چوب نراد خارجی (روسی یا مشابه آن) هستند .

 

سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی

 

شبکه اصلی در این نوع سقف  عموماً از جنس آلومینیوم است که قطعات گچی درداخل آن قرار می گیرند . قطعات گچی را می توان روی شبکه چوبی نیز پیچ و یا میخ کرد.  مزایای سقف های کاذب گچی عبارتند از: سبکی ، نصب سریع و آسان، امکان ایجاد طرح های متنوع، مقاومتت در برابر آتش سوزی، امکان تعویض قطعات، امکان رنگ کاری با پرداخت جزئی، ثبات رنگ، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر عبور صدا، تهویه مناسب و سازگاری با محیط زیست می باشد.

 

سقف کاذب ترکیبی

 

اجراء چند نوع سقف کاذب درکنار هم و در قالب یک طرح هندسی منظم یا نامنظم همراه با شکست و اختلاف سطح را سقف کاذب ترکیبی گویند .برای اجرای این سقفها ، طرحی متناسب با سازه های سقف کاذب الزامی است . بنابراین می توان با استفاده از نورپردازی و گونه های مختلفی از چراغها جلوه های خاصی را به  وجود آورد .برای اجرای این سقف ، ابتدا زیر سازی مناسبی را ایجاد می کنند ، که می تواند با آهن کشی و یا بدون آن باشد .سقف کاذب ترکیبی  معمولا" در فضاهای وسیع اجرا می شود چون جلوه زیباتری پیدا می کند.

 

سقف کاذب گریلیوم

 

سقف کاذب گریلیوم جزء سقف های دکوراتیو است . این سقف با استفاده از ورقهای آلومینیوم و آهن یا ورقهای آلیاژی تولید می شود .به سقف گریلیوم ، سقف باز هم گفته می شود . زیرا بعد از نصب سقف ، چیزی که رویت می شود ، خانه های مربع و مستطیل شکلی است که بطور پیوسته در کنار هم قرار گرفته اند . هیچ پوششی در داخل و یا پشت آن وجود ندارد و پشت سقف و تاسیساتی که کار شده است به خوبی دیده می شود . معمولا" سقف کاذب گریلیوم را بصورت منفرد و یا ترکیبی با سقف های دیگر اجرا می کنند . این سقف توسط  سیم ، مفتول یا زنجیر از سقف اصلی آویزان می گردد .

 

به طور کلی سقف های کاذب در هر نوع توانایی های زیر را دارا می باشند:

 

پوشش تأسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجم‌ها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و... که  پوشاندن، مهم‌ترین کارکرد سقف کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

 

سقف های کاذب کناف

 

کناف نوعی صفحه روکش دار گچی (Dry Wall) است که توسط شرکت کناف تولید می شود . کناف بیش از 80 سال است که در صنایع ساختمانی فعالیت دارد . این شرکت توسط برادران کناف (کارل و آنفوس کناف) در سال 1932 بنیان گزاری شد . در حال حاضر شرکت کناف یکی از شرکتهای بین المللی در صنایع ساختمان می باشد. سقف ها و دیوارهای جداکننده (تیغه) کناف سازه های فلزی یکپارچه گالوانیزه هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ می شوند . درز بین صفحات با بتونه درزگیری پر شده و سطوح صاف به وجود آمده رنگ آمیزی می شوند .این نوع دیوار در مقایسه با دیوارهای سنتی حدود ده تا پانزده برابر سبک تر است. لذا با کاهش بار مرده ساختمان ، تاثیر نیروی زلزله بر ساختمان کمتر می شود . در صورت تخریب ساختمان ، به علت سبکی سیستم کناف ، خطر جانی برای ساکنان به مقدار قابل ملاحظه ای کمتر خواهد بود .

ارسال دیدگاه

لطفا برای ارسال دیدگاه ابتدا وارد سایت شوید