مثلث کار آشپزخانه چیست؟
هدف از داشتن مثلث کار آشپزخانه به وجود آوردن بهترین مکان ممکن برای کار در پر رفت و آمدترین اتاق خانه است و همچنین دسترسی آسان تر به تمام تقاط آشپزخانه
هدف از داشتن مثلث کار آشپزخانه- که قسمت اصلی چیدمان هر آشپزخانه ای است - به وجود آوردن بهترین مکان ممکن برای کار در پر رفت و آمدترین اتاق خانه است.
از آنجایی که سه وسیله پر کاربرد درآشپزخانه اجاق گاز، سینک ظرفشویی و یخچال است، تئوری مثلث کاری آشپزخانه می خواهد با قرار دادن این سه وسیله در محل هایی با دسترسی راحت به یکدیگر محیط آشپزخانه را برای استفاده کاربردی تر کند.
اگر این وسایل با فاصله زیادی از هم قرار بگیرند، شما باید قدم های بیشتری برای رسیدن به قسمت های مدنظرتان بردارید و در نتیجه زمان زیادی را برای آماده کردن یک وعده غذایی هدر می دهید. اگر آنها را با فاصله ای کم و نزدیک به هم قرار دهید در نتیجه آشپزخانه ای تنگ و درهم دارید که فضایی مناسب برای آماده سازی و پخت غذا به شما ارائه نمی دهد.
در چند سال گذشته از محبوبیت تئوری مثلث کار آشپزخانه کاسته شده و به گونه ای به باوری قدیمی و خارج از مد تبدیل شده. برای مثال، مثلث کار آشپزخانه طوری در نظر گرفته شده که تمام کارهای آماده سازی و پخت غذا را یک شخص انجام دهد، اما در قرن بیست و یکم ضرورتا این کار به عهده یک شخص نیست.
تاریخچه مثلث کاری آشپزخانه
تئوری مثلث کاری آشپزخانه اولین بار در سال 1940 میلادی توسط دانشگاه معماری النویز ارائه شد. از ابتدا این تئوری به منظور استاندارد کردن ساخت خانه ها در نظر گرفته شده بود و و باور بر این بود که اگر طراحی و ساخت آشپزخانه با در نظر گرفتن بهره وری آن باشد، می توان هزینه ساخت و ساز کلی را کاهش داد.
اصول اساسی مثلث کاری آشپزخانه
با توجه به اصول طراحی، ملزومات اندازه ای یک مثلث آشپزخانه به این صورت است:
- هر کدام از وسایل مثلث کاری باید بین 4 تا 9 پا از هم فاصله داشته باشند.
- فاصله بین هر سه وسیله از هم در کل بین 12 تا 26 پا باشد.
- هیچ مانعی (کابینت، جزیره و ...) نباید در مسیر ضلع های مثلث قرار داشته باشد.
و
مثلث کاری نباید در مکانی قرار داده شود که محل رفت و آمد باقی اعضای خانواده باشد.
در نتیجه باید بین 4 تا 7 پا فاصله بین یخچال و سینک باشد، 4 تا 6 پا بین سینک و اجاق گاز و 4 تا 9 پا فاصله بین اجاق گاز و یخچال وجود داشته باشد.
اشکالات مثلث کاری آشپزخانه
مشکل اینجاست که تمام خانه ها فضای کافی برای داشتن مثلث کاری آشپزخانه را ندارند. به طور مثال در شیوه چیدمان آشپزخانه Galley یا راهرویی وسایل مورد نظر و فضای لازم برای آماده سازی غذا در امتداد یک و یا دو دیوار موازی از هم قرار می گیرند و نیازی به فضایی زیاد برای زوایای کاری نیست.
آشپزخانه های کاملا باز هم - که در میان ساخت و سازهای مدرن طرفداران زیادی هم دارد - خواستار چیدمانی یک شکل بر اساس قوانین خاصی نیست. در این آشپزخانه ها، طراحی اهمیت کمتری به مثلث کاری می دهد و بیشتر تمرکز بر قسمت های کاربردی آشپزخانه است که حتی ممکن است تا حدودی به اتاق نشیمن و غذاخوری هم راه پیدا کند. مثالی برای قسمت های کاربردی آشپزخانه می تواند قرار دادن ماشین ظرفشویی، سینک و سطل زباله در کنار هم باشد تا به تمیزکاری ها سرعت ببخشد.
یکی دیگر از اشکالات مثلث کاری آشپزخانه، به ویژه در بین طراحان وسواسی این است که معمولا این تئوری، قانون فنگ شوئی در خانه را نقض می کند. آشپزخانه یکی از سه اتاق مهمی است که در فنگ شوئی در نظر می گیرند، و یکی از بزرگترین مخالفت های فنگ شوئی قرار دادن اجاق گاز به شکلی است که آشپز در هنگام آشپزی پشت به ورودی آشپزخانه قرار بگیرد. از لحاظ قوانین فنگ شوئی آشپز به عنوان شخصی آسیب پذیر در نظر گرفته شده و نباید خود را به فضای هماهنگی که فنگ شوئی قصد به وجود آوردن آن را دارد تحمیل کند.
منبع: ThoughtCo