Skip to main content

پارتیشن چیست؟ انواع پارتیشن اداری، چوبی و دو جداره

پارتیشن چیست؟ انواع پارتیشن اداری، چوبی و دو جداره
از پارتیشن برای جداسازی فضاهای داخلی استفاده می شود اما برای انتخاب نوع مناسب آن به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

پارتیشن چیست

از دیرباز پارتیشن برای جداسازی فضاهای داخلی یک خانه و یا شرکت استفاده می شده،البته امروزه در شرکت ها برای استفاده بهینه از فضاهای داخل مجموعه از پارتیشن استفاده می کنند. همچنین برای دیده نشدن قناسی دیوار یا کج بودن دیوار که به علت معماری و ساخت نامناسب به وجود آمده است، یا پنهان کردن ستون ها در محل کار از موارد دیگر استفاده از پارتیشن است.

از پارتیشن ها می توان در فضاهای مسکونی برای کاربری های زیر استفاده کرد:

  • جداسازی فضای ورودی از فضاهای دیگر
  • جدا سازی فضای هال و پذیرایی
  • جدا سازی پذیرایی از غذا خوری
  • پنهان کردن قسمت های قناس فضا، ستون های قرار گرفته در مرکز یا فضاهایی با دیوار کج.
  • برای فضاسازی در اتاق خواب های بزرگ و تبدیل آن به دو اتاق تو در تو (مثلا اتاق کار و فضای کار یا قسمت خواب و فضای تعویض لباس و...)

 

انواع پارتیشن

در منازل امروزی معمولا از پذیرایی به عنوان اتاق نشیمن و هم اتاقی برای پذیرایی از مهمان ها استفاده می کنند. برخی از افراد تمایل دارند این دو قسمت از منزل را از یکدیگر جدا کنند تا بتوانند محیطی برای دورهمی های خانوادگی و تماشای تلویزیون به وجود آورند و همچنین محیطی جدا را به پذیرایی از مهمان ها اختصاص دهند. در چنین مواقعی استفاده از پارتیشن خانگی در بین اتاق نشینمن و اتاق پذیرایی می تواند ایده مناسبی باشد.

پارتیشن متفاوت برای جداسازی فضای نشیمن و پذیرایی

امروزه انواع متنوع و متعددی از پارتیشن در بازار موجود است که مانند دیوار، نقش جدا کننده را در فضا ایفا می کنند و از طرفی به علت تنوع در فرم، اندازه، نوع کاربری، متریال، رنگ، بافت و ...، عنصری کامل کننده در طراحی فضا به شمار می آیند. استفاده از پارتیشن بندی در فضاهای مسکونی علاوه بر کاربرد، جنبه دکوراتیو نیز دارد، مخصوصا در فضاهایی با متراژ کم، نوع پارتیشن نباید باعث کوچک شدن فضا شود. پارتیشن ها یا جدا کننده ها می توانند با ارتفاع بسیار کوتاه نصب شوند. در این حالت به صورت دیوارک عمل کرده و معمولا در محیط های یکپارچه مانند نشیمن و پذیرایی برای جداسازی دو فضا به کار می روند.

پارتیشن ها به دلیل داشتن طبقات و فرم توخالی خود، عبور دهنده نور نیز هستند، اما با تعبیه نورهای نقطه ای هم می توانند به عنوان یک عنصر دکوراتیو در فضا عمل کنند. این نورپردازی را می توانید در طبقات یا قسمت بالا و تاج پارتیشن جانمایی کنید. پارتیشن می تواند در نقش یک عنصر متفاوت ساخته شده از چوب عمل کند، این پارتیشن در عین جداسازی فضا، دید فضای اتاق ها به یکدیگر را محدود کرده.

پارتیشن فلزی

پارتیشن دکوراتیو فلزی را می توان نقطه ی تمرکز فضا به حساب آورد، وجود پیچ و خم های فلزی آن در میان سایر مبلمان که از اشکال منظم هندسی تشکیل شده اند مشخصه ی منحصر به فرد این طراحی است.

پارتیشن فانتزی

پارتیشن اتاق نشیمن با آکواریوم
  • نصب پانل های شیشه ای رنگی
  • استفاده از دیوارهای جداکننده با بافت های متنوع
  • پارتیشن بندی دکوراسیون اتاق نشیمن با گلدان و جدا سازی دکوراسیون داخلی با گیاهان طبیعی گیاهان سبز
  • قرار دادن کتابخانه بین دو فضا که در عین جداسازی فضا قسمتی کاربردی نیز به شمار می آید
  • پارتیشن با درب کشویی شیشه ای. فضای محدود شونده توسط این پارتیشن، می تواند متغیر باشد و همچنین شیشه ای بودن این جداکننده عبور نور طبیعی را فراهم می کند.

می توان از پرده ها نیز به عنوان جدا کننده ی دو فضا استفاده کرد، مزیت این روش ارزان قیمت بودن آن است. آکواریوم نیز می تواند به عنوان پارتیشن استفاده شود، فقط به این نکته توجه کنید که آکواریوم زمانی می تواند این کاربری را داشته باشد که از دو طرف در معرض دید قرار بگیرد. بهترین و مطلوب ترین حالت قرار دادن آکواریوم در محیط به نحوی است که از چند جهت قابل رویت باشد. در این حالت جلوی نور محیط را نگرفته و فضا بسته نمی شود.

پارتیشن چوبی

برش چوب یا ام دی اف به اشکال خلاقانه ی مختلف

استفاده از درب های چوبی کشویی یا ثابت

ایجاد نیم دیوار و ستون برای تفکیک دو فضا ایده ی جالبی است. نوع کوتاه پارتیشن که روی زمین قرار می گیرد مانند پانل ها معمولا ثابت نصب می شوند، اما نوع متحرک آنها مناسب تر است زیرا می توانید محل قرارگیری آن را با تغییر چیدمان تغییر دهید. از سطح روی این پارتیشن ها هم می توان به عنوان محلی برای قرار دادن المان های تزئینی استفاده کنید. این گونه پارتیشن ها معمولا دو سویه طراحی و ساخته می شوند و می توانند برای هر دو سمت فضا جنبه دکوراتیو داشته باشند.

 

پارتیشن بندی اداری و تاثیر آن در محل کار

آمار ها نشان داده تامین حریم خصوصی برای کارمندان می تواند بر روی کارایی آنها بیافزاید. با یک پارتیشن بندی مناسب می توانید به راحتی حریم خصوصی کارمندان را تامین کنید. این مسئله قطعا بر روی بهره وری کارمندان مثمره ثمر خواهد بود. البته باید دقت داشت در بعضی از کار ها مثل روزنامه نگاری و دفاتر تحریریه این حریم خصوصی امری بدون استفاده است. در کارهایی از این دست تا جایی که ممکن است باید در بین کارمندان تعامل وجود داشته باشد، بنابراین پارتیشن بندی باید به سمت یک محیط تعاملی برود. با یک پارتیشن بندی مناسب می توانید کارمندان را دسته دسته کنید. به این وسیله آنها با یکدیگر تعامل بیشتری خواهند داشت و از طرفی سایر بخش های نامرتبط را درگیر نخواهند کرد. این نوع پارتیشن بندی قطعا شفافیت کاری را بالاتر می برد و می توان نظارت بهتری بر بخش های مختلف داشت. پارتیشن بندی های اداری انواع مختلفی دارند، پارتیشن بندی تک جداره و دو جداره از شاخص ترین انواع آنهاست. برای انتخاب نوع پارتیشن بندی حتما با متخصصین مشورتی کنید تا بهترین انتخاب را برای محیط کار خود داشته باشید.

پارتیشن اداری

انواع پارتیشن بندی های مناسب برای محل کار:

پارتیشن تک جداره

پارتیشن دو جداره

پارتیشن ام دی اف

پارتیشن آلومینیوم

ارسال دیدگاه

لطفا برای ارسال دیدگاه ابتدا وارد سایت شوید