Skip to main content

آنچه که از تاثیر رنگ ها در دکوراسیون باید بدانیم (بخش اول)

آنچه که از تاثیر رنگ ها در دکوراسیون باید بدانیم (بخش اول)
هارمونی رنگ ها در دکور (بخش اول)

در این مطلب سعی شده است تا با آشنایی بیشتر با رنگ ها و انتخاب رنگ مناسب در زیباتر کردن آن تاثیر بیشتری بگذاریم.

 

هارمونی رنگ ها در دکوراسیون داخلی

 

 

 

در عصر حاضر، مقوله ی رنگ، منحصرا مورد توجه نقاشان و هنرمندان خلاق نیست. رنگ در علم شیمی، دنیای مد، عکاسی، دکوراسیون و سایر زمینه ها توجه همگان را به خود جلب کرده است. رنگ ها سرشار از نیروهایی خارق العاده هستند، نیروهایی که مانند هسته های انرژی زا و گرمابخش تماشاچی خویش را متاثر می سازند. مهمترین بعدهای شناخت رنگ برای انسان شناخت آن به عنوان یکی از برجسته ترین عوامل ترکیب بندی و دیگری قدرت رنگ در برقراری ارتباط است. افراد نسبت به هارمونی یا عدم هارمونی رنگها نقطه نظرات متفاوتی دارند. به نظر اغلب مردم رنگ های هماهنگ، رنگ هایی از یک خانواده هستند و یا در عین تنوع با جلوہ یکسانی خودنمایی کنند و یا رنگ هایی که بدون Contrast (تضاد) در مجاور یکدیگر قرار بگیرند. به طور کلی عنوان هارمونی یا عدم هارمونی رابطه ای مستقیم با احساس انسان دارد که به صورت مطلوب یا نامطلوب بودن، جذاب بودن یا نبودن مطرح می گردد.

 

 

 

آشپزخانه ای زیبا با رنگ های هارمونیک

 

چیدمان اتاق نشیمن با ترکیب رنگ هارمونیک

 

 

 

تمام این عبارت از یک ارزیابی شخصی و بدون تکیه بر ارزش های جنبی و دقیق علمی است. هارمونی یعنی: تعادل و توازن بین قدرت رنگ ها.

 

برای بررسی هارمونی رنگ ها، ابتدا باید با چرخه ی رنگ ها آشنا شویم.

 

 

 

ترکیب رنگ بژ و آبی در چیدمان اتاق غذاخوری

 

ترکیب رنگ های مکمل سبز و قرمز

 

چرخه رنگ ها

 

چرخه رنگ ها سه رنگ اصلی قرمز، آبی و زرد را با رنگ های فرعی مانند بنفش، نارنجی و سبز نشان می دهد. چرخه به این صورت عمل می کند که ابتدا دو رنگ اصلی مجاور با هم ترکیب و یک رنگ فرعی در بین خود می سازند. برای مثال، قرمز و زرد رنگ فرعی نارنجی-زرد و آبی رنگ فرعی سبز و آبی و قرمز رنگ فرعی بنفش را می سازند. سپس یک رنگ اصلی با فرعی مجاور خود رنگ فرعی بعدی را می سازد و همینطور این چرخه با ترکیب رنگ های فرعی مجاور هم ادامه می یابد.

 

چرخه رنگ

 

 

 

چشم انسان عضو شگفت انگیزی است، در نور مناسب توانائی تشخیص حدود ده میلیون رنگ متفاوت را دارد. بیشتر رنگ هایی که با چشم انسان دیده میشود از طریق ترکیب سه رنگ اصلی قرمز، آبی و زرد به دست می آیند. سه رنگ اصلی هرگز از ترکیب هیچ دو رنگ دیگری به دست نمی آیند.

 

 

 

رنگ های اصلی

 

 

 

از روشهای مختلفی می توان استفاده کرد:

 

رنگ های مکمل (Complementary)

 

چرخه رنگ های مکمل

 

 

 

رنگ های مکمل رنگ هایی هستند که در چرخه رنگ مقابل یکدیگر قرار دارند، مانند قرمز و سبز، آبی و نارنجی و ... این رنگ ها به دلیل کنتراست بالا قوی ترین همنشینی را باهم دارند و در واقع رنگ مایه های یکدیگر را بیشتر نمایان می کنند. این رنگ ها در کنار هم نشاط بخش اند و در عین حال باهم تضاد دارند.

 

 

 

ترکیب رنگ مکمل در دکوراسیون داخلی

 

رنگ های مکمل در اتاق نشیمن

 

در این رابطه می توانیم یک آزمایش جالب در مورد عکس العمل فیزیولوژیکی دستگاه دیدمان انجام دهیم. اگر برای مدتی(بیست ثانیه) به یک مربع قرمز خیره شویم و سپس چشم را ببندیم، مربعی سبز رنگ در نظرمان دیدده می شود. این عکس العمل فیزیکی بدن نسبت به رنگ ها، جستجویی برای ایجاد تعادل و توازن می باشد.

 

خشنودی چشم در نتیجه متناسب بودن تجمع رنگ های هارمونیک حاصل می شود. دو یا چند رنگ که مجموعا دارای هارمونی هستند اگر باهم ترکیب شوند خاکستری خنثی به وجود می آورند. بنابراین یکی از راه های ایجاد هارمونی در دکور و فضا، استفاده از رنگ های متضاد و مکمل است.

 

رنگ قرمز و سبز در آشپزخانه

 

 

 

در طبیعت، رنگ های مکمل به وفور در کنار هم دیده می شوند. مانند گل سرخ در میان برگ های سبز. همان طور که گفته شد، این ترکیب ها، در واقع رنگ مایه های یکدیگر را بیشتر نمایان می کنند. بنابراین در هنگام استفاده از آن ها باید تعادل برقرار گردد.

 

 

 

تاثیر رنگ های مکمل در دکوراسیون

 

 

 

استفاده از سفید و سیاه در کنار هر رنگی بلا مانع است. ازنظر متخصصان و طراحان، سفید و مشکی رنگی ندارند. سفید، محصول نبودن ترکیبات رنگی با بیشترین درخشندگی است و در نقطه مقابل، سیاه از ترکیب تمام رنگ ها با بیشترین حد تیرگی به وجود آمده است. این دو تنها رنگ هایی هستند که با تمام رنگ ها هماهنگی دارند، در واقع استثناهایی هستند که قواعد ترکیب رنگ را به چالش می کشند. سفید در کنار هر رنگی قرار بگیرد، این قابلیت را دارد که رنگ را بازتر کند و جلوه بیشتری به آن بدهد. در مقابل مشکی تندی و تیزی رنگ ها را می گیرد.

 

 

 

انتخاب جسورانه رنگ در چیدمان

 

 

 

 ادامه مقاله را اینجا بخوانید.

 

 

ارسال دیدگاه

لطفا برای ارسال دیدگاه ابتدا وارد سایت شوید